Translate

måndag 1 juli 2013

Direkt från lite mysjudo

Jag kliver ur bilen med vissa problem, men väl ute går jag med rak rygg från parkeringen och in. Någon omnämner på något socialt media kvällens träningspass som "mysjudo". Samma person som jag faktiskt lyckades kasta för första gången på mycket länge i fajtmomentet. Min högerfot tog dock mycket stryk och i rådande stund både den krampar, värker och inte är möjlig att stödja på. Men vad gör väl det? Inget brutet och ingen ledskada.

Det är andra veckan med träning efter det att jag hållit upp 3 veckor. Det är nyttigt med vila och att koppla bort klubben för en tid, för att få energi och styrka åter. Nu kan man ju absolut inte kalla mig någon träningsnarkoman, men även om man bara kör några gånger i veckan, tror jag att det är viktigt att en gång om året ta lite semester från sin fritid och sitt fysiska omhändertagande.

Nu känns det dock värre än förra veckan ( om nu det kan vara möjligt). Jag uppfattar mig som ännu mer orörlig, tajminglös och svag. Som tur är var jag inte den enda som tycktes lida av samma problem.

Jag hamnade vid ett flertal tillfällen perfekt för att göra min favoritteknik "Ippon seoi nage", men det var som att jag hade en spärr i sidorna och inte kunde vrida mig...Då fick det bli uteslutande "rätt på judo" istället. Inte så stilfullt, men ändå effektivt.

Man tappar extremt mycket bara på några få veckor och jag är inställd på att det kommer få bli några extra pass i dojon under veckan för att jag skall kunna känna mig någorlunda bekväm igen.