Translate

onsdag 9 juni 2010

Årets viking i Färgelanda


I färgelanda judoklubb har vi en riktig kul grej och det är vår Vikingafest. En av huvudpunkterna på denna familjefest är årets viking, där alla närvarande röstar på den som de vill skall få den stora äran att bli årets Viking och bära svärdet. Omröstningen kan gå hur som helst, men som oftast har den slutliga vinnaren korats på grund av de insatser han/hon presterat på självaste vikingaspelen. Det behöver absolut inte vara en prickfri suverän tävlingsinsats, snarare tvärtom! Det vittnar många av tidigare omröstningar om. Nä, det handlar om att bjuda på sig själv. Att göra så gott man kan efter de förutsättningar man har.
Jag hade själv förmånen att vinna 1996 och upprepade sedan det 1998. Båda gångerna var det jättestort. Konstigt att säga det, men denna plojutmärkelse är verkligen stort! Jag sov med svärdet den första natten efter vinst och det lär alla andra också ha gjort enligt vad jag hört.
Så vikingafesten är viktig för oss i klubben och i lördags var det Ina Petterssons tur att få svärdet och årets utmärkelse. Eric och hans polare Karl frågade mig senare på kvällen varför det alltid är vuxna som vinner och inga barn. En högst motiverad fråga eftersom att aldrig något barn vunnit, trots att de kämpar lika hårt som oss vuxna och är noga med outfitten. Detta år var dock Gabriel med fram till sista rösten, men föll på mållinjen. Kanske nästa år? På klubbens hemsida kan man läsa mer om Årets viking och vilka som är tidigare vinnare.